NOVICE

21. December 2016

VALTEX na globalnem tekmovanju The Circulars 2017 prejel javno priznanje

Med številnimi prijavami podjetij, institucij, mest, občin in regij z vsega sveta je VALTEX za projekt »Material flow cycle of BC – Novo Mesto« oz. Komunalni snovni krog Novega mesta, na tekmovanju dobrih praks krožnega gospodarstva THE CIRCULARS 2017 prejel prav posebno pohvalo – HIGHLY COMMENDED – v kategoriji najboljši vladni, mestni oz. regionalni projekt krožnega gospodarstva.

PREBERITE VEČ ›

24. November 2016

KROŽNO GOSPODARSTVO V PRAKSI

Udeležili smo se posveta Krožno gospodarstvo v praksi, ki je v petek, 18.11.2016 potekal v Mariboru. Dogodka se je udeležilo več kot 70 udeležencev, VALTEX kot član EKO INICIATIVE pa je bil med šestimi udeleženci povabljen k sodelovanju v vrhunecu dogodka - predstavitvi dobrih praks krožnega gospodarstva. Prvič smo v javnosti v celoti predstavili projekt »Komunalni snovni krog Novega mesta«, ki je prerastel v poslovni model s področja krožne ekonomije.

PREBERITE VEČ ›

10. Oktober 2016

EKO INICIATIVA V MINICITYJU

V Minicityju smo se udeležili slavnostne otvoritve novega dela Čistilnega kotička.

PREBERITE VEČ ›

30. September 2016

MEDNARODNA KONFERENCA KOORDINATORJEV PROGRAMA EKOŠOLA BRDO, 26. SEPTEMBER 2016

Letos smo praznovali 20 let programa Ekošola, ki po vseh teh letih šteje 800 ustanov. V projekt pa je bilo v 20 letih vključeno 250.000 otrok. Konference se je udeležilo okoli  550 koordinatorjev, kar je rekordna udeležba. Vse skupaj je na konferenci pozdravil predsednik vlade dr. Miro Cerar.

PREBERITE VEČ ›

27. Junij 2016

Projekt Eko-paket RAD IMAM ZELENO. ODLOŽIM V RUMENO

Ljubljana, 20. junija 2016 - Ob koncu šolskega leta se zaključuje tudi projekt Eko-paket, eden najstarejših ozaveščevalnih projektov za otroke in mlade v Sloveniji. Namenjen je ozaveščanju o pravilnem ločevanju odpadne kartonske embalaže za mleko in sokove ter izdelavi novih, uporabnih izdelkov. –– V projektu je v desetih letih sodelovalo več kot 220.000 otrok, učencev in dijakov. –– Delež ločeno zbrane odpadne embalaže Tetra Pak se vsako leto poveča; lani smo dosegli skoraj 40-odstotni delež, kar je še enkrat več kot pred desetimi leti.

PREBERITE VEČ ›

27. Maj 2016

Zmagovalci projekta 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so obiskali živalski vrt

Uspešno zaključen pilotni projekt krožnega gospodarstva v Novem mestu.
Zmagovalci so za nagrado obiskali Živalski vrt Ljubljana.

PREBERITE VEČ ›

22. April 2016

Zmagovalci projekta 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so mladi ambasadorji zelenega planeta

Uspešno zaključen pilotni projekt krožnega gospodarstva v Novem mestu
Zmagovalci projekta 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so mladi ambasadorji zelenega planeta

 

 

PREBERITE VEČ ›

10. December 2015

V pilotnem projektu 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so učenci zbrali kar dve toni odpadne embalaže

S četrtim in hkrati zadnjim zbiralnim dnem se danes zaključuje pilotni projekt zapiranja snovnega kroga odpadne kartonske embalaže mleka, sokov in ostalega (KEMSO oz. embalaža Tetra Pak). Novomeška lokalna skupnost na čelu s Komunalo Novo mesto je tako prva v Sloveniji pristopila in uspešno izpeljala akcijo doslednega namenskega zbiranja odpadne KEMSO, v katerem so štiri izbrane osnovne šole zbrale kar 2.000 kilogramov tovrstne odpadne embalaže. Dolgoročni cilj pa je, da Novo mesto vzpostavi lasten zaprti snovni krog in tako zagotovi dovolj surovine za izdelavo higienskega papirja za lastne potrebe.

PREBERITE VEČ ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2023, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH