NOVICE

09. December 2019

V Ljubljanskih mlekarnah so vzpostavili prvi interni snovni krog embalaže Tetra Pak

Uspešno prakso zapiranja snovnih krogov kartonske embalaže za mleko in sokove je bilo iz lokalnih skupnosti prenešeno v gospodarstvo. Ljubljanske mlekarne so postale prvo slovensko podjetje, ki je vzpostavilo snovni krog za embalažo Tetra Pak. Član EKO INICIATIVE, podjetje VALTEX & Co. d.o.o.,  je Ljubljanske mlekarne podprlo in jim svetovalo v glavnih korakih, potrebnih za vzpostavitev in delovanja internega snovnega kroga.

PREBERITE VEČ ›

20. November 2019

Do 20. decembra tretja akcija »Z embalažo Tetra Pak do robčkov«

Danes se v hipermarketih Mercator po celi Sloveniji začenja enomesečna akcija »Z embalažo Tetra Pak do robčkov«. Vsi, ki kupite 5 izdelkov Ljubljanskih mlekarn ali Dane v embalaži Tetra Pak, brezplačno prejmete 10 paketkov robčkov Lucart Professional EcoNatural, ki so izdelani iz recikliranega kartonskega dela embalaže Tetra Pak. VALTEX in skupnost EKO INICIATIVA smo ključna partnerja tega krogotoka, saj ga povezujemo s potrošniki kot uporabniki papirnatih higienskih izdelkov, pridobljenih iz reciklirane embalaže Tetra Pak.

PREBERITE VEČ ›

21. Junij 2019

Simbolično smo posadili drevje v občini Brežice

»To drevo smo posadili pomladi 2019, predstavlja pa vsa drevesa, ki bodo ostala neposekana zaradi projekta krožnega gospodarstva, v katerem recikliramo odpadno kartonsko embalažo mleka in sokov (KEMS), kakršno zbiramo v naši občini.«

PREBERITE VEČ ›

03. Maj 2019

Osnovnošolci iz občine Brežice zbrali 31.000 litrskih embalaž za mleko in sokove

»V največji zbiralni akciji odpadne kartonske embalaže mleka in sokov (KEMS) na brežiškem do sedaj, so učenci osnovnih šol v brežiški občini v slabem mesecu dni zbrali eno tono in dvesto kilogramov odpadne embalaže KEMS, kar znaša 31.000 litrskih kartonskih embalaž za mleko in sokove,«

PREBERITE VEČ ›

17. November 2017

FINALISTI NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU EUROPEAN CLEANING AND HYGIENE AWARDS 2017

Skupnost EKO INICIATIVA je na mednarodnem tekmovanju sektorja čiščenja in higiene - European Cleaning and Hygiene Awards 2017 dosegla posebno mesto med finalisti.

PREBERITE VEČ ›

17. Julij 2017

Člani EKO INICIATIVE uspešno ločujemo in zbiramo!

Prebivalci Novega mesta in Ljubljane pridno ločujejo v okviru projekta krožnega gospodarstva »Komunalni snovni krog kartonske embalaže pijač«, kjer sodeluje osem novomeških občin s šolami in javnimi podjetji, in Ljubljana s podjetji Javnega Holdinga Ljubljana. Projekte lokalno koordinirata javna izvajalca komunalne službe Komunala d.o.o., Novo mesto in Snaga d.o.o., Ljubljana. Skupaj že dosegata vidne rezultate. Takšen model krožnega gospodarstva zaenkrat deluje le v Republiki Sloveniji.

PREBERITE VEČ ›

09. Junij 2017

Projekt EKO INICIATIVE dobil posebno mesto med najboljšimi prijavami v zborniku The Circulars 2017

VALTEX je s projektom EKO INICIATIVE - Komunalni snovni krog Novo mesto - dobil posebno pohvalo v zborniku The Circulars 2017, v okviru vodilnega svetovnega programa za nagrajevanje praks krožnega gospodarstva.

PREBERITE VEČ ›

11. Maj 2017

IZ LINEARNEGA V KROŽNO GOSPODARSTVO

EKO INICIATIVA kot primer dobre krožne prakse v informativni gospodarski oddaji na RTV Slovenija – TOČKA PRELOMA, 11.5.2017

PREBERITE VEČ ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH