NOVICE

31. Marec 2011

"GREENWASHING" - sedem okoljskih grehov

Greenwashing je zavajanje potrošnikov v zvezi z okoljskimi praksami podjetja ali okoljskimi koristmi izdelka ali storitve.

PREBERITE VEČ ›

30. Marec 2011

Ogled proizvodnje inovativnega higienskega papirja Eco NATURAL Lucart

Lucart Group, ki je lastnik blagovne znamke Lucart in hkrati tudi VALTEX-ov (član EKO INICIATIVE) največji in najpomembnejši dobavitelj, je vodilni italijanski proizvajalec higienskega papirja. Podjetje je zelo inovativno in veliko investira v razvoj. Njihovi artikli so kvalitetni , ekološki in ekonomični.
 

 

 

PREBERITE VEČ ›

30. Marec 2011

Ohranjanje gozdov

Morda niti ne veste, da so Združeni narodi leto 2011 razglasili za mednarodno leto gozdov ali pa se sprašujete-le zakaj je to tako pomembno? Gozdovi imajo večnamensko vlogo - so najprvobitnejše okolje našega planeta s skrbjo za svetovno biotsko raznovrstnost. Ob mednarodnem letu gozdov lahko ugotovimo, da je gozd s stališča obstoja človeške vrste izjemno pomembna, tako rekoč ključna, vendar pogosto podcenjena dobrina.
Mogoče je ravno leto 2011 izjemna priložnost za dvig zavesti o neločljivi povezanosti človeka in gozdov našega planeta.

PREBERITE VEČ ›

30. Marec 2011

WWF format zapisa datotek - zapis datotek, ki ohranja gozdove

»World wide forest« (WWF) je neprofitna in človekoljubna fundacija z sedežem v Gland-u, Švica. Letos praznujejo 50. obletnico, saj so bili ustanovljeni leta 1961. Poslanstvo WWF je zaustavitev propadanja naravnega okolja na našem planetu in gradnja prihodnosti v kateri bo človeštvo živelo v sožitju z naravo.

PREBERITE VEČ ›

30. Marec 2011

Eko čistila za domačo uporabo

V trgovinah imamo na voljo različna čistila, ki jih uporabljamo za vsakodnevno čiščenje. Večina čistil pa vsebuje kemikalije in toksine, ki škodujejo ne samo okolju temveč predvsem našemu zdravju. Mnogo ljudi ima  zaradi čistil probleme s kožo, dihanjem ali pa čistila vsebujejo topila, ki povzročajo glavobole in razdražljivost.

Čistila, ki vsebujejo natrijev hidroksid lahko povzročijo hude poškodbe na zgornjem 

PREBERITE VEČ ›

30. Marec 2011

Sem Ema, učenka šestega razreda OŠ Šentvid v Ljubljani. Moja šola je eko šola.

Vsi učenci skušamo kar najbolje poskrbeti za okolje. Za okolje skrbimo z ločevanjem odpadkov in tako, da vsako leto počistimo igrišče in vse okoli šole.

PREBERITE VEČ ›

29. Marec 2011

»EcoLUCART za pravo EKO ŠOLO«

Ekologija postaja  zadnje čase ne samo zelo popularna, ampak tudi nujna. Ekološko vedenje družbe kot celote nas vodi v lepši, čistejši in bolj zdrav jutrišnji dan. Pa vendar je ekološko ozaveščanje in vedenje  - še vedno težko pionirsko delo.
Ne-ekološko vedenje in ravnaje posameznikov, predvsem pa gospodarskih družb in ostalih akterjev, ki močno vplivajo na našo naravo je lažje, enostavnejše, cenejše in kratkoročno zelo privlačno…

 

PREBERITE VEČ ›

29. Marec 2010

Okoljsko srečanje 2010

V hotelu Mons je 25.11.2010 potekalo okoljsko srečanje, ki ga je organiziralo podjetje Finance, pod pokroviteljstvom podjetij Slopak, Papir servis d.o.o. in BTC CITY. Srečanje je bilo namenjeno reševanju problematike onesnaževanja okolja, ravnanja z odpadki, zmanjševanju emisij, varčevanju energije in predvsem, kako se z reševanjem problemov soočajo in jih rešujejo posamezna podjetja in kakšne ovire se pri vzpostavljanju okolju prijaznega poslovanja pojavljajo.

 

PREBERITE VEČ ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH