NOVICE

29. November 2023

IZ EMBALAŽE TETRAPAK V RECIKLIRANE ROBČKE

Začela se je nova izobraževalna kampanja o recikliranju embalaže tetrapak, njeno glavno sporočilo pa je: če izpraznjene tetrapake pravilno odložimo v rumen zabojnik ali rumeno vrečo za odpadno embalažo, omogočimo njihovo recikliranje in izdelavo novih izdelkov, kot je higienski papir. V kampanji so se združili družba Tetra Pak, vsi polnilci pijač, mleka in mlečnih izdelkov v Sloveniji in tudi podjetje VALTEX in skupnost EKO INICIATIVA.

PREBERITE VEČ ›

21. Julij 2023

V ŽIVALSKEM VRTU LJUBLJANA OHRANILI ŽE VEČ KOT 150 DREVES

Živalski vrt Ljubljana je že več kot 6 let član skupnosti EKO INICIATIVA.

Od vključitve leta 2016 do 30.6.2023, so samo z uporabo resnično trajnostnih papirnatih brisač in toaletnega papirja v sanitarijah za zaposlene in obiskovalce, ohranili že več kot 150 dreves.

 

PREBERITE VEČ ›

19. Maj 2023

GREENWASHING - ZELENO ZAVAJANJE

Podjetja, ki zeleno zavajajo, glasno govorijo o trajnosti in trajnostnih korakih, dejansko pa ne prispevajo k reševanju okoljskih in družbenih problematik.
 
Gre za obliko zavajajočega trženja ali komuniciranja o praksah nekega podjetja, ki nas želi prepričati, da je okolju prijazno, vendar v resnici ni. Pojavlja se v različnih gospodarskih panogah, z nekaj raziskovanja pa ga lahko prepoznamo in se mu izognemo.
 
 
 

PREBERITE VEČ ›

27. Januar 2023

NALEPKA 2023 ZA ČLANE EKO INICIATIVE

Tudi za leto 2023 smo pripravili nalepko/vinjeto s katero se lahko člani EKO INICIATIVE pred obiskovalci in pohvalijo, da izvajajo trajnostno objektno higieno.

PREBERITE VEČ ›

22. November 2022

AKCIJA IZ EMBALAŽE TETRA PAK V RECIKLIRANE ROBČKE

V hipermarketih Mercator po vsej Sloveniji do 17. decembra poteka posebna akcija, kjer kupci s hkratnim nakupom petih izdelkov Ljubljanskih mlekarn, Fructala in Dane v embalaži Tetra Pak dobijo 10 paketkov robčkov Lucart EcoNatural, izdelanih iz recikliranega kartonskega dela odpadne embalaže Tetra Pak. Tako lahko vidijo, kakšen reciklirani izdelek nastane s pravilnim odlaganjem in recikliranjem te embalaže

 

 

PREBERITE VEČ ›

06. Junij 2022

SLOVENSKA MARKETINŠKA KONFERENCA V ZNAMENJU TRAJNOSTI

Marketing igra ključno vlogo v posredovanju pravih sporočil. Trajnostnost mora postani celovit način našega delovanja in ne samo sredstvo za komuniciranje. Na SMK smo skupaj prešli od besed k dejanjem, s prikazom konkretnih učinkov z rešitvijo na podlagi certificiranih, resnično trajnostnih izdelkov, ki so v celoti rezultat krožnega gospodarstva.

PREBERITE VEČ ›

31. Marec 2022

TRAJNOSTNI IZDELKI USTVARJAJO POZITIVNE UČINKE TAKO ZA OKOLJE KOT TUDI ZA ŠIRŠO SKUPNOST

Septembra 2021 je v novomeški mestni hiši potekal podpis pogodbe prvega skupnega zelenega in krožnega javnega naročila, s čimer se Mestna občina Novo mesto in več novomeških javnih zavodov pridružuje skupnemu nakupu higienskega papirja, ki je izdelan iz lokalno zbrane kartonske embalaže za mleko, sokove in ostalo (KEMSO). Iz reciklirane celuloze izdelani papirnati higienski izdelki se bodo uporabili v občinskih ustanovah, javnih zavodih in javnem podjetju in se tako ponovno vrnili v lokalno okolje. Dveletno pogodbo sta podpisala župan mag. Gregor Macedoni in direktorica podjetja VALTEX & Co. d. o. o., Špela Redjko.

 

 

PREBERITE VEČ ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH