08. Maj 2024

OSNOVNE ŠOLE ZBRALE 17 TON RABLJENIH OBLAČIL

Osnovne šole zbrale skoraj 17 000 kg oblačil
VALTEX in Answear sta k projektu zbiranja oblačil pozvala osnovne šole, ki so zbiralno akcijo izvajale od 12. marca do 8. aprila 2024. Projektu se je priključilo kar 34 osnovnih šol. S skupnimi močmi so učenci v manj kot dveh mesecih zbrali skoraj 17 000 kg oblačil. Vsaka sodelujoča šola bo za sodelovanje prejela sadike dreves, razred z največ zbranimi oblačili pa je prejel tudi posebno nagrado.

 

Stara oblačila, nova drevesa
Namen projekta je, da za podarjene obleke sadimo ‘smreke’. Po mnenju strokovnjakov sajenje smrek v nižinah sicer ni priporočljivo, zato si bo lahko vsaka sodelujoča šola izbrala sadike po želji, bodisi iglavce, listavce, grmovnice ali dišavnice. Več kilogramov oblačil je zbrala posamezna šola, več sadik bo prejela. Previdoma bomo skupaj z izkupičkom zasadili več kot 110 novih dreves po Sloveniji.

Razred, ki je zbral največjo količino oblačil v kilogramih, pa je prejel posebno nagrado – na Svetovni Dan Zemlje, 22.4., je zmagovalni 8.A razred iz Osnovne šole dr. Josipa Premlja Bled obiskal Arboretum Volčji Potok. Tam so skupaj s podjetjema Answear in Valtex zasadili grmovnico Cornus kousa 'Milky Way', pod katero se skriva tudi tablica s posvetilom. Tako bodo otroci ob vsakem obisku lahko občudovali svojo grmovnico, hkrati pa se spomnili na svojo skrb za dobrobit k planetu. Ker je 8.A razred zbral več kot 500 kilogramov oblačil, so otroci s strani modne spletne trgovine Answear prejeli Adidas nahrbtnike z recikliranih materialov, ki so del Answearjeve Eco Friendly kolekcije.

 

K boljšemu jutri prispevajte tudi vi!

Wear&Share je projekt, katerega del lahko postanete tudi vi!  Podarite nam stara oblačila, mi pa jim bomo podarili novo življenje ter skupaj z Valexom posadili še več dreves. Potrebna je le registracija na www.wearshare.answear.si – oblačila zapakirajte, enostavno naročite kurirja, ki bo stvari brezplačno odpeljal, Answear pa bo poskrbel za njihovo ponovno rabo. Z majhnimi dejanji lahko skupaj poskrbimo za velike spremembe – začnimo že danes!

 

Erazem Gliha Photo – video 

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH