08. April 2024

DRAGA ZEMLJA, VSE NAJBOLJŠE!

Da je vaša odločitev za program Lucart EcoNatural izdelkov res pravilna, potrjuje tudi certifikat Climate Neutral, pridobljen v enem najkompleksnejših postopkov certificiranja, ki ocenjuje tako izdelek kot tudi celotno poslovanje in trajnostno delovanje proizvajalca in vseh vključenih partnerjev. Certifikat Climate neutralpomeni tudi, da vsi toplogredni plini, ki nastanejo v proizvodnji papirja izravnani z ukrepi za varstvo podnebja. (Climate Neutrality (lucartprofessional.com))

 

Pri izbiri resnično trajnostnih izdelkov smo posebej pozorni. Zato smo za partnerja izbrali prav Lucart z linijo izdelkov EcoNatural. Higienski papir je v celoti izdelan iz predelanih vlaken celuloze iz embalaže za prehrambne izdelke ter:

  • ni beljen in nima dodanih barvil, kar dokazuje nežna naravna barva lesa
  • surovina za papir je pridobljena tudi iz Slovenije, kar podpira krožno gospodarstvo in je možno spremljati ter dokazati
  • preprosto in učinkovito omogoča meriti okoljske kazalnike in rezultate

 

RECIKLIRANA SUROVINA ≠ TRAJNOSTNO IN KROŽNO!

Reciklaža je samo del krožnega gospodarstva. Pri tem pa je posebej pomembno iz katere surovine je izdelek izdelan in kolikšen je delež te surovine v sestavi izdelka.

 Predelan papir iz kartona in odpadnega papirja sam po sebi nosi rizik kontaminacije predhodne uporabe, skladiščenja in transporta. Tak papir je potiskan, delno obarvan, prepojen z olji, lepili in ostalimi snovmi. Predelava kartona in starega papirja je izredno intenzivna, saj je ta papir potrebno očistiti in spremeniti vlaknom strukturo, ki je primerna za izdelavo higienskega papirja. Praviloma so vlakna daljša in trdnejša, kar lahko ključno vpliva na topnost in prožnost higienskega papirja.

Lucart EcoNatural izdelki so izdelani iz predelanih celuloznih vlaken, ki so sterilna in pred stiki zunanjega okolja zaščitena v embalaži za prehranske izdelke (tretrapak), podvržena strogim kriterijem in merilom prav zato. Gre za uporabo primarnih čistih vlaken celuloze, ki so svoj namen odslužila kot notranji del prehrambne embalaže in v higienskih izdelkih dobijo novo življenje.

Ni vsak recikliran higienski papir rjav in ni vsak rjav higienski papir trajnosten in ne ekološki. Te stvari potrjujejo uradni certifikati. Pri higienskem papirju boste najbolj prepričani v svojo izbiro, če pregledate certifikate na izdelkih in zahtevate dokazila o dermatoloških testih.

Če želite neposredno vplivati na lokalno okolje, preverite resničnost modela krožnega gospodarstva pri izdelavi izdelkov. Samo grafično prikazan krog ne pomeni krožnega gospodarstva! Ko želite biti prepričani, zahtevajte odgovor na vprašanja in predložitev dokazil.

 Higienski papir v naši ponudbi je krožen. Zbrana tetrapak embalaža v Sloveniji je dostavljena proizvajalcu, ki jo predela. Zagotovljena je popolna sledljivost prevzema, dostave in predelave. Vzpostavljeni so jasni in transparentni kazalniki, s katerimi merimo podatke o količini zbrane embalaže in predelave.

 

EKO INICIATIVA

Ker pomembno vlogo pri ohranjanju okolja igra področje higiene, lahko preprosto prispevamo svoj delež k ohranjanju okolja, tako ponudniki higienskih izdelkov in storitev, kakor tudi njihovi uporabniki. Uporabniki higienskega papirja Lucart EcoNatural združujemo moči v skupnosti Eko iniciativa.

Člani skupnosti se ponašajo že od leta 2009 s certifikati realno izmerjenih in potrjenih učinkov na okolje in oznakami za izvajanje trajnostne objektne higiene.

 

Hvala, ker se odločate odgovorno!

 

Ker se zavedamo pomembnosti dejanj in  pomagamo podpirati pozitivne učinke za ljudi in okolje, bomo te nagradili z akcijo za izbrane izdelke Lucart EcoNatural papirja več na www.valtex.si 

 

 

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH