31. Marec 2022

TRAJNOSTNI IZDELKI USTVARJAJO POZITIVNE UČINKE TAKO ZA OKOLJE KOT TUDI ZA ŠIRŠO SKUPNOST

Nadgradnja pilotnega projekta krožnega gospodarstva KEMSO
Gre za nadgradnjo pobude, ki je nastala v sklopu pilotnega projekta krožnega gospodarstva KEMSO leta 2015, ko je lokalni komunalni snovni krog kartonske embalaže tetrapak kot prvi v Sloveniji zaživel ravno v Novem mestu. Embalažo KEMSO so najprej v sodelovanju s Komunalo Novo mesto zbirale osnovne šole in nato naročale higienski papir izdelan iz nje, v letu 2021 pa je novomeška občina zaradi dobrih referenc vključenih članov odločila v projekt povabiti še preostale občinske zavode. Tako se v občinskih stavbah kot tudi v novomeških javnih zavodih v sedaj uporablja higienski papir, izdelan iz embalaže, kakršna je zbrana na območju novomeške občine.
Projekt KEMSO je prerasel v projekt Komunalni snovni krog, v katerem poleg Novega mesta sodelujeta tudi Ljubljana in Brežice.

 

Trajnostni izdelki ustvarjajo pozitivne učinke tako za okolje kot tudi za širšo skupnost
Direktorica podjetja VALTEX& Co. d. o. o., Špela Redjko je na podpisu poudarila, da so ponosni na sodelovanje z občino in da so bili prepoznani kot primeren partner v zastavljenem projektu in njenih ciljih. Dodala je še: »V podjetju VALTEX smo zavezani k trajnostnemu poslovanju. Poslanstvo našega podjetja je pomagati našim partnerjem pri postopnem ali takojšnjem prehodu na uporabo trajnostnih izdelkov na področju objektne higiene v prostorih, ki so namenjeni za varno in dobro počutje zaposlenih, obiskovalcev in drugih uporabnikov. Pri izboru izdelkov se držimo vodila, da z njimi dosegamo najboljše rezultate in ustvarjamo pozitivne učinke tako za okolje kot tudi za širšo skupnost in da sooblikujemo prostor za zdravo bivanje.«

 

Preberi novico v celoti

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH