NOVICE

27. Maj 2024

ZASADITEV LIPE NA OSNOVNI ŠOLI DR. JANEZA MENCINGERJA BOHINJSKA BISTRICA

V sklopu projekta "PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO" si bodo vse osnovne šole, ki so sodelovale v projektu, glede na zbrano količino oblačil, izbrale sadiko/sadike listavca, iglavca, grmovnice, dišavnice.

Osnovna šola dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica je v petek, 24.5.2024. praznovala 50. obletnico šole in ob tej slavnostni priložnosti, so učenci posadili sadiko lipe, ki so jo prejeli za nagrado za sodelovanje v akciji "Podari obleko, posadi smreko" in v kateri so njihovi učenci zbrali kar 1.460 kg oblačil.
Koordinator projekta, Anže Krek, profesor fizike in tehnike, je ob prevzemu plakete in zasaditvi lipe pohvalil učence za njihov trud pri zbiranju oblačil, ravnateljica šole, gospa Mojca Rozman pa je poudarila velik pomen tovrstnih akcij in izrazila upanje po ponovnem tovrstnem sodelovanju.

 

 

 

PREBERITE VEČ ›

22. Maj 2024

UTRINKI Z NABAVNE KONFERENCE 2024

Podjetje VALTEX je na nabavni konferenci predstavljalo resnično trajnostni higienski papir Lucart EcoNatural.
V poplavi podjetij, ki prodajajo "eko", "zeleno" in "ekološko" papirnato galanterijo, je bil udeležencem predstavljen higienski material, ki je izdelan iz odpadne tetrapak embalaže, ki je na trgu že od leta 2009.

 

Udeleženci so bili navdušeni nad Lucartovo inovativno proizvodnjo Natural izdelkov kot tudi nad končnimi proizvodi.

Poskrbeli smo tudi za zabavo in bogate nagrade, ki so si jih udeleženci priigrali na kolesu sreče. Posebna zahvala gre članom EKO INICIATIVE: Kinodvor Mestni kino, Ljubljanski grad, Hiša tradicionalne kitajske medicine, Mr. Pet, Natureta, Ljubljanske mlekarne, Optika Clarus, Jezeršek, Šenkova domačija, Hotel Pokljuka, Hotel Ribno, Extreme Vital, ki so prispevali odlične nagrade.

V sklopu konference pa smo skupaj s podjetjem Answear izvedli tudi akcijo "PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO!"
Organizator je udeležence že pred dogodkom povabil k oddaji oblačila ob registraciji.

Akcija je bila uspešna in zbrali smo kar precej oblačil za ponovno uporabo oziroma predelavo, s tem pa smo zmanjšali količino odloženih odpadkov in posledično količino CO₂ izpustov.
Izmed vseh udeležencev, ki so v akciji sodelovali, smo izžrebali nagrajenko, ki je prejela bon za 200 €, ki ga bo lahko izkoristila pri spletni trgovini Answear.

PREBERITE VEČ ›

08. Maj 2024

OSNOVNE ŠOLE ZBRALE 17 TON RABLJENIH OBLAČIL

VALTEX  in modna spletna Answear sta izvedla trajnostni projekt Wear&Share. Zgodba, ki združuje modo z družbeno odgovornostjo in pozivom po spremembah je dokazala, da oblačila zlahka dobijo novo življenje. Projektu so se pridružile osnovne šole,  učenci pa so skupno zbrali več kot 16 500 kilogramov rabljenih oblačil. Uspeh projekta pa se ne kaže le v številkah - nosi pomembno sporočilo o trajnostnem ravnanju z oblačili in skrbi za okolje. Answear je s svojo iniciativo tako pokazal zavezanost k pozitivnim spremembam v družbi.

Z globalnim trajnostnim projektom Wear&Share, ki so ga pri nas izvedli v sklopu vseslovenskega projekta PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO!, je Answear postal pobudnik, ki s svojim projektom opozarja, da v modi ne gre več le za estetiko, temveč tudi za skrb za okolje. Osnovna ideja projekta je preprosta: omogočiti, da stara, a še vedno uporabna oblačila, ki morajo biti čista in lepo ohranjena dobijo novo življenje.

PREBERITE VEČ ›

08. April 2024

DRAGA ZEMLJA, VSE NAJBOLJŠE!

22. aprila praznujemo DAN ZEMLJE in naš planet nas opominja, da moramo delati dobro zanj. Pomembno je razumeti, da tudi z malimi stvarmi, delamo velike korake.

V podjetju VALTEX smo že 30 let svojega delovanja zavezani k trajnosti v  poslovanju. Podpiramo pozitivne učinke na ljudi in okolje in temu namenjamo svoj fokus in rezultate merimo. Preprosto je in učinkovito.

V letu 2023 smo končni uporabniki higienskega papirja Lucart EcoNatural linije skupaj z uporabo resnični trajnostnega higienskega papirja omogočili predelavo 37.958.018 litrskih odpadnih tetrapakov kar predstavlja 5- kratno dolžino državne meje Slovenije in pri tem pred sečnjo ohranili za 23 velikih nogometnih igrišč dreves (8.383 dreves).

PREBERITE VEČ ›

16. Februar 2024

projekt PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO! v slovenskih osnovnih šolah

Strokovnjaki opozarjajo, da v Sloveniji letno zavržemo kar 17.000 ton tekstila, na ekološki način pa predelamo zgolj 15% takšnega tekstila. Preostanek zavrženih oblačil konča v sežigalnici ali celo na odlagališčih. Tekstil je zaradi svoje sestave (tudi plastika) slabo razgradljiv. Pri sežigu 1 kg komunalnih odpadkov, kamor se največ odlaga tekstil, nastane 52 kg CO₂. Z akcijo PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO poskrbimo za ponovno uporabo oziroma predelavo oblačil, s tem pa zmanjšamo količino odloženih odpadkov in posledično količino CO₂ izpustov.

 PREBERITE VEČ ›

11. Januar 2024

NALEPKA 2024 ZA ČLANE EKO INICIATIVE

Tudi za leto 2024 smo pripravili nalepko/vinjeto s katero se lahko člani EKO INICIATIVE pred obiskovalci in pohvalijo, da izvajajo trajnostno objektno higieno.

PREBERITE VEČ ›

10. Januar 2024

VALTEX ŽE 3. LETO PREJEL PRESTIŽNO NAGRADO TREE HERO

Lucart, inovativni italijanski proizvjalec resnično trajnostnega higienskega papirja Eco Natural, je v oktobru, v španski Sevilli gostil vse svoje pomembnejše distributerje.  Tudi letos je podjetje VALTEX & Co. d.o.o. iz Ljubljane prejelo prestižno nagrado TREE HERO za doseženo 1. mesto, saj je v 12 mesecih na slovenskem trgu prodalo toliko higienskega materiala, izdelanega iz odpadne KEMS embalaže, da je s tem ohranilo skoraj 11.000 dreves. 

PREBERITE VEČ ›

29. November 2023

IZ EMBALAŽE TETRAPAK V RECIKLIRANE ROBČKE

Začela se je nova izobraževalna kampanja o recikliranju embalaže tetrapak, njeno glavno sporočilo pa je: če izpraznjene tetrapake pravilno odložimo v rumen zabojnik ali rumeno vrečo za odpadno embalažo, omogočimo njihovo recikliranje in izdelavo novih izdelkov, kot je higienski papir. V kampanji so se združili družba Tetra Pak, vsi polnilci pijač, mleka in mlečnih izdelkov v Sloveniji in tudi podjetje VALTEX in skupnost EKO INICIATIVA.

PREBERITE VEČ ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2024, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH