[ Nazaj na vrh ]

EKO INICIATIVA loči tri izdelčne stebre objektne higiene. Higienski papir in tekoča mila, profesionalna čistila in vreče za odpadke.

Izdelki, ki jih EKO INICATIVA prepoznava kot primerne za umestitev v ustrezen izdelčni steber, morajo biti trajnostni v ožjem pomenu besede, prav tako pa morajo v smislu funkcionalnosti, biti ustrezen in popoln nadomestek klasičnim izdelkom.

Minimalni objektivni pogoji za to da se določen izdelek sploh obravnava za umestitev v enega izmed izdelčnih stebrov EKO INICIATIVE, pa je pridobljen okoljski certifikat tipa I. (EU Ecolabel, Nordic Swan). Primerni izdelki morajo biti izdelani v skladu z zadnjimi trajnostnimi smernicami naše panoge. Uporabnikom morajo ustvarjati ustrezno vrednost glede na ceno, biti morajo ekološki, hkrati pa morajo v sebi nositi vidno družbeno vrednost. Uporabniki teh izdelkov se morajo namreč ob uporabi zavedati, da s tem okolja ne obremenjujejo ampak razbremenjujejo. 

[ Nazaj na vrh ]

ČISTILA

 

V tem trenutku poteka izbor za najprimernejša - torej resnično trajnostna profesionalna čistila.
Ekološka profesionalna čistila praviloma s stališča vrednosti za svojo ceno niso trajnostna.
V kolikor poznate izdelek in menite, da bi bilo dobro da tudi mi zvemo zanj, bomo zelo veseli vaših predlogov.

[ Nazaj na vrh ]

VREČE ZA SMETI

Vreče za smeti, ki so del EKO INICIATIVE so lahko izdelane iz OXO biorazgradljivih polimerov (PE ali PP), ki vsebujejo dodatne sestavine (NE težkih kovin) in testirani po standardu ISO 17088. Takšni izdelki morajo biti popolnoma biorazgradljivi v času, ki ni daljši kot 6 mesecev. Tudi izdelki s standardom ASTM D6954, BS8472 ali AFNOR AC T51-808 so ustrezni.
Nikakor pa niso ustrezni izdelki, ki so izdelani iz tim. rastlinske plastike. Ti izdelki so trenutno neustrezni tako zaradi ekonomskega aspekta trajnosti, kot zaradi socialnega aspekta trajnosti, saj so praviloma izdelani iz prehrambenih "snovi".

Ker se to področje kar hitro razvija, bomo veseli vaših predlogov. Kaj in zakaj bi bilo po vašem mnenju bolj trajnostno?

[ Arhiv novic ]

NOVICE

FINALISTI NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU EUROPEAN CLEANING AND HYGIENE AWARDS 2017

17. November 2017

FINALISTI NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU EUROPEAN CLEANING AND HYGIENE AWARDS 2017

Skupnost EKO INICIATIVA je na mednarodnem tekmovanju sektorja čiščenja in higiene - European Cleaning and Hygiene Awards 2017 dosegla posebno mesto med finalisti.

PREBERITE VEČ ›

Člani EKO INICIATIVE uspešno ločujemo in zbiramo!

17. Julij 2017

Člani EKO INICIATIVE uspešno ločujemo in zbiramo!

Prebivalci Novega mesta in Ljubljane pridno ločujejo v okviru projekta krožnega gospodarstva »Komunalni snovni krog kartonske embalaže pijač«, kjer sodeluje osem novomeških občin s šolami in javnimi podjetji, in Ljubljana s podjetji Javnega Holdinga Ljubljana. Projekte lokalno koordinirata javna izvajalca komunalne službe Komunala d.o.o., Novo mesto in Snaga d.o.o., Ljubljana. Skupaj že dosegata vidne rezultate. Takšen model krožnega gospodarstva zaenkrat deluje le v Republiki Sloveniji.

PREBERITE VEČ ›

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2019, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH