[ Nazaj na vrh ]

EKO INICIATIVA loči tri izdelčne stebre objektne higiene. Higienski papir in tekoča mila, profesionalna čistila in vreče za odpadke.

Izdelki, ki jih EKO INICATIVA prepoznava kot primerne za umestitev v ustrezen izdelčni steber, morajo biti trajnostni v ožjem pomenu besede, prav tako pa morajo v smislu funkcionalnosti, biti ustrezen in popoln nadomestek klasičnim izdelkom.

Minimalni objektivni pogoji za to da se določen izdelek sploh obravnava za umestitev v enega izmed izdelčnih stebrov EKO INICIATIVE, pa je pridobljen okoljski certifikat tipa I. (EU Ecolabel, Nordic Swan). Primerni izdelki morajo biti izdelani v skladu z zadnjimi trajnostnimi smernicami naše panoge. Uporabnikom morajo ustvarjati ustrezno vrednost glede na ceno, biti morajo ekološki, hkrati pa morajo v sebi nositi vidno družbeno vrednost. Uporabniki teh izdelkov se morajo namreč ob uporabi zavedati, da s tem okolja ne obremenjujejo ampak razbremenjujejo. 

[ Nazaj na vrh ]

ČISTILA

 

V tem trenutku poteka izbor za najprimernejša - torej resnično trajnostna profesionalna čistila.
Ekološka profesionalna čistila praviloma s stališča vrednosti za svojo ceno niso trajnostna.
V kolikor poznate izdelek in menite, da bi bilo dobro da tudi mi zvemo zanj, bomo zelo veseli vaših predlogov.

[ Nazaj na vrh ]

VREČE ZA SMETI

Vreče za smeti, ki so del EKO INICIATIVE so lahko izdelane iz OXO biorazgradljivih polimerov (PE ali PP), ki vsebujejo dodatne sestavine (NE težkih kovin) in testirani po standardu ISO 17088. Takšni izdelki morajo biti popolnoma biorazgradljivi v času, ki ni daljši kot 6 mesecev. Tudi izdelki s standardom ASTM D6954, BS8472 ali AFNOR AC T51-808 so ustrezni.
Nikakor pa niso ustrezni izdelki, ki so izdelani iz tim. rastlinske plastike. Ti izdelki so trenutno neustrezni tako zaradi ekonomskega aspekta trajnosti, kot zaradi socialnega aspekta trajnosti, saj so praviloma izdelani iz prehrambenih "snovi".

Ker se to področje kar hitro razvija, bomo veseli vaših predlogov. Kaj in zakaj bi bilo po vašem mnenju bolj trajnostno?

[ Arhiv novic ]

NOVICE

V Ljubljanskih mlekarnah so vzpostavili prvi interni snovni krog embalaže Tetra Pak

09. December 2019

V Ljubljanskih mlekarnah so vzpostavili prvi interni snovni krog embalaže Tetra Pak

Uspešno prakso zapiranja snovnih krogov kartonske embalaže za mleko in sokove je bilo iz lokalnih skupnosti prenešeno v gospodarstvo. Ljubljanske mlekarne so postale prvo slovensko podjetje, ki je vzpostavilo snovni krog za embalažo Tetra Pak. Član EKO INICIATIVE, podjetje VALTEX & Co. d.o.o.,  je Ljubljanske mlekarne podprlo in jim svetovalo v glavnih korakih, potrebnih za vzpostavitev in delovanja internega snovnega kroga.

PREBERITE VEČ ›

Do 20. decembra tretja akcija »Z embalažo Tetra Pak do robčkov«

20. November 2019

Do 20. decembra tretja akcija »Z embalažo Tetra Pak do robčkov«

Danes se v hipermarketih Mercator po celi Sloveniji začenja enomesečna akcija »Z embalažo Tetra Pak do robčkov«. Vsi, ki kupite 5 izdelkov Ljubljanskih mlekarn ali Dane v embalaži Tetra Pak, brezplačno prejmete 10 paketkov robčkov Lucart Professional EcoNatural, ki so izdelani iz recikliranega kartonskega dela embalaže Tetra Pak. VALTEX in skupnost EKO INICIATIVA smo ključna partnerja tega krogotoka, saj ga povezujemo s potrošniki kot uporabniki papirnatih higienskih izdelkov, pridobljenih iz reciklirane embalaže Tetra Pak.

PREBERITE VEČ ›

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2021, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH