21. December 2016

VALTEX na globalnem tekmovanju The Circulars 2017 prejel javno priznanje

Z veseljem vas obveščamo, da so naša skupna prizadevanja za ohranjanje okolja s trajnostno objektno higieno v okviru EKO INCIATIVE pridobila tudi mednarodno prepoznavnost. VALTEX je namreč za projekt »Komunalni snovni krog Novega mesta«, v sodelovanju s člani EKO INCIATIVE (KOMUNALA NOVO MESTO, UNIREC/DINOS, LUCART) ter seveda vsemi šolami in podjetji na novomeškem, ki so sodelovali v tem krožnem projektu, na mednarodnem tekmovanju THE CIRCULARS 2017 dobil posebno pohvalo in status »HIGHLY COMMENDED ENTRY« v kategoriji najboljši vladni, mestni oz. regionalni projekt krožnega gospodarstva.

Tekmovanje vsako leto organizirata The World Economic Forum in The Forum of Young Global Leaders, z namenom promocije najboljših podjetij in izvedenih projektov na področju krožnega gospodarstva. Slovesna razglasitev zmagovalcev bo 19. januarja 2017 na Svetovnem gospodarskem vrhu v Davosu.

Naša inovativna krožna ideja je do zdaj v Sloveniji združila več kot 180 članov EKO INCIATIVE, ki z vsakim lističem trajnostno predelanega higienskega papirja iz sekundarne surovine (reciklirane kartonske embalaže mleka in sokov - KEMS) intenzivno razbremenjujejo okolje. Skupno nam je z uporabo trajnostnega higienskega papirja uspelo predelati toliko odpadne embalaže, da je bilo pred nepotrebno sečnjo ohranjenih že 17.050  dreves. Vsak član šteje, zato bi se vsem skupaj želeli zahvaliti za uspešno sodelovanje!

Dobljeno priznanje je zato priznanje vsem, ki smo del krožnega gospodarstva.

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2021, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH