21. Junij 2019

Simbolično smo posadili drevje v občini Brežice

»To drevo smo posadili pomladi 2019, predstavlja pa vsa drevesa, ki bodo ostala neposekana zaradi projekta krožnega gospodarstva, v katerem recikliramo odpadno kartonsko embalažo mleka in sokov (KEMS), kakršno zbiramo v naši občini.«

Tablice s takšnim napisom smo postavili ob novo posajena drevesca ob osnovnih šolah, ki sodelujejo v projektu krožnega gospodarstva »Krožna kultura v naših rokah – Brežice«. Na predzadnji šolski dan, smo obiskali štiri izmed sodelujočih šol, kjer so nam otroci s svojimi učitelji priredili lep sprejem s kulturno umetniškim programom. 

Valtex je v okviru EKO INICIATIVE in projekta »Krožna kultura v naših rokah – Brežice« v sodelovanju s Komunalo Brežice, šolami, vrtci in ostalimi javnimi ustanovami na brežiškem vzpostavil projekt zapiranja snovnih tokov po modelu komunalnega snovnega kroga, ki je prejel posebno priznanje Svetovnega gospodarskega foruma.

Občani Brežic bodo tako sodelovali v inovativnem modelu krožnega gospodarstva, v katerem bodo v javnih ustanovah in podjetju, uporabljali higienski papir in papirnate brisače, ki bodo izdelane iz kartonskega dela KEMS, kakršno zbirajo tudi sami v sistemu ločenega zbiranja komunalnih odpadkov. Prve ustanove so že pričele z uporabo, nekatere pa  pričenjajo z začetkom novega šolskega leta 2019/2020.

Pri vzpostavljanju krožnega gospodarstva v občini Brežice gre za sistemski pristop, ki vključuje vse in hkrati tudi vpliva na vse. Krožno gospodarstvo je namreč orodje, s katerim dosežemo gospodarsko rast, in s tem večjo blaginjo za ljudi, ki pa ne temelji na izčrpavanju naravnih virov. Prvi korak iz linearnega v krožno gospodarstvo pa najenostavneje napravimo prav s higienskim papirjem izdelanim iz reciklirane odpadne kartonske embalaža za mleko in sokove.

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2021, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH