30. September 2016

MEDNARODNA KONFERENCA KOORDINATORJEV PROGRAMA EKOŠOLA BRDO, 26. SEPTEMBER 2016

Na začetku je vse skupaj pozdravil koordinator programa Ekošola mag. Gregor Cerar. Poudaril je, da je to program s projekti za okoljsko delovanje, ki predvsem vključuje otroke. Nato nas je nagovoril predsednik vlade dr. Miro Cerar. Dejal je, da je to pot za prihodnost, ki ni omejena časovno in ustvarja dobro razpoloženje v družbi. Vidi nas kot del soustvarjanja nove kulture odnosa do narave. Na koncu je dodal: »Nek odnos človeka do narave je hkrati odnos do sočloveka«. Poudaril pa je tudi, da si naši otroci zaslužijo prihodnost, zato bodimo trajnostno naravnani.

Tudi letos so bile podeljene zelene zastave, ki so jih dobile Osnovna šola Gorje, Osnovna šola Begunje, Osnovna šola Elvire Vatovec Prade s podružnično šolo Sveti Anton, Šolski center Kranj in Srednja trgovska šola Maribor.

Na naši stojnici pa je bilo tudi letos veliko obiskovalcev, saj smo skupaj s kreativnim mestom Minicity pripravili nagradno igro. Med vsem sodelujočimi v nagradni igri smo izžrebali 3 ustanove, ki bodo lahko po 1 razred oziroma oddelek pripeljale na brezplačen ogled Minicityja. Obiskal nas je tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, kateremu smo predstavili naše delovanje. Sam projekt se mu je zdel zanimiv ter nam tako namenil nekaj pohval in spodbudnih besed za nadaljnje delo.

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2021, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH