28. Marec 2017

EKO INICIATIVA sodeluje v projektu »Z embalažo Tetra Pak do robčkov«

V partnerskem projektu so se povezali pomembni partnerji, ki se zavedajo pomena recikliranja in zapiranja snovnih tokov: EKO INICIATIVA in Lucart s trajnostno blagovno znamko Lucart Eco Natural, Tetra Pak - vodilno podjetje v proizvodnji izdelkov in rešitev za predelavo in pakiranje prehrambnih proizvodov, Ljubljanske mlekarne - vodilna mlekarna in največji grosist z mlekom in mlečnimi izdelki v Sloveniji ter Dana - polnilnica vode in prepoznavna blagovna znamka sokov in žganih pijač.

Začetek skupne akcije smo obeležili z dogodkom, 29.03.2017 v kreativnih prostorih ABC pospeševalnika, ki je del ABC (Business Acceleration City) skupine. Povabljeni so bili vsi sodelujoči partnerji, vključno s predstavniki najpomembnejših medijev, predvsem novinarji, ki so specializirani za teme vezane na krožno gospodarstvo. Vključeni so bili tudi predstavniki mlade generacije, ki jih prihodnost planeta še najbolj zadeva, izbran je bil ekološko ozaveščen razred dijakov Gimnazije Jožeta Plečnika v Ljubljani.

Prikazano je bilo, kako se lahko lotimo ločevanja plasti Tetra Paka na preprost način s t.i. pulperjem, kjer zadoščata mešalnik in hladna voda, plasti kartona, plastike in aluminija se tako lahko ločijo že v pičlih desetih minutah. V Sloveniji sicer ni tovrstnega predelovalca sekundarnih surovin, so pa druge papirnice po Evropi, kot npr. Lucart iz Italije, ki lahko zagotovi stabilne količine uporabljene sestavljene kartonske embalaže in na ta način proizvede kakovostne reciklirane izdelke, narejene iz sekundarnih virov celuloze.

V času 1 mesečne akcije bomo ozaveščali kupce v Hipermarketih Mercator po celi Sloveniji. Za 5 kupljenih izdelkov v Tetra Paku, bodisi mleka iz Ljubljanskih mlekaren ali sokov Dana, bodo kupci nagrajeni s paketom trajnostnih robčkov Lucart Eco Natural.

Več o tem:

http://www.delo.si/novice/okolje/tetra-pak-v-krozno-gospodarstvo.html

https://oe.finance.si/8855484/Kako-do-robckov-iz-odpadne-embalaze

http://www.24ur.com/cas-za-zemljo/video-in-foto-kako-iz-embalaze-za-mleko-dobimo-robcke-poskusili-smo-tudi-sami-v-resnici-je-dokaj-enostavno.html?focus=1

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174463703

http://krozno-gospodarstvo.si/krožni-projekti/index

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2021, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH