02. April 2012

EKO INICIATIVA je pomagala očistiti Slovenijo 24.03.2012

 

24.marca 2012 je bila drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija. Projekt se je tokrat razširil na globalno raven in sicer v okviru pobude World Cleanup 2012. Slovenski prostovoljci smo bili, poleg Portugalcev prvi del večmilionske množice, ki bo od marca do spetembra 2012 v svojih državah izvedla enodnevne prostovoljske čistilne akcije v preko 70 državah iz celotnega sveta.


Tako smo Slovenci, množično na prelepo pomladno soboto, odstranjevali komunalne odpadke iz divjih odlagališč; poleg tega pa smo očistili tudi  okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.


Čistilni akciji so se organizirano pridružili tudi zaposleni v podjetju VALTEX & Co. d.o.o. , kot aktivni člani EKO INICIATIVE. Odstranili so precej kubičnih metrov odpadkov s področja Ljubljanskega Viča: "Bili smo naravnost zgroženi nad količino in vrsto odpadkov, ki smo jih našli v gozdu."


Njihova prizadevanja je zabeležil tudi fotograf slovenskega časnika DELO iz katerega so nam prijazno dovolili objavo članka.

GALERIJA

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2022, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH