NOVICE

27. Junij 2016

Projekt Eko-paket RAD IMAM ZELENO. ODLOŽIM V RUMENO

Ljubljana, 20. junija 2016 - Ob koncu šolskega leta se zaključuje tudi projekt Eko-paket, eden najstarejših ozaveščevalnih projektov za otroke in mlade v Sloveniji. Namenjen je ozaveščanju o pravilnem ločevanju odpadne kartonske embalaže za mleko in sokove ter izdelavi novih, uporabnih izdelkov. –– V projektu je v desetih letih sodelovalo več kot 220.000 otrok, učencev in dijakov. –– Delež ločeno zbrane odpadne embalaže Tetra Pak se vsako leto poveča; lani smo dosegli skoraj 40-odstotni delež, kar je še enkrat več kot pred desetimi leti.

PREBERITE VEČ ›

27. Maj 2016

Zmagovalci projekta 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so obiskali živalski vrt

Uspešno zaključen pilotni projekt krožnega gospodarstva v Novem mestu.
Zmagovalci so za nagrado obiskali Živalski vrt Ljubljana.

PREBERITE VEČ ›

22. April 2016

Zmagovalci projekta 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so mladi ambasadorji zelenega planeta

Uspešno zaključen pilotni projekt krožnega gospodarstva v Novem mestu
Zmagovalci projekta 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so mladi ambasadorji zelenega planeta

 

 

PREBERITE VEČ ›

10. December 2015

V pilotnem projektu 'KEMSO dosledno za naš higienski papir' so učenci zbrali kar dve toni odpadne embalaže

S četrtim in hkrati zadnjim zbiralnim dnem se danes zaključuje pilotni projekt zapiranja snovnega kroga odpadne kartonske embalaže mleka, sokov in ostalega (KEMSO oz. embalaža Tetra Pak). Novomeška lokalna skupnost na čelu s Komunalo Novo mesto je tako prva v Sloveniji pristopila in uspešno izpeljala akcijo doslednega namenskega zbiranja odpadne KEMSO, v katerem so štiri izbrane osnovne šole zbrale kar 2.000 kilogramov tovrstne odpadne embalaže. Dolgoročni cilj pa je, da Novo mesto vzpostavi lasten zaprti snovni krog in tako zagotovi dovolj surovine za izdelavo higienskega papirja za lastne potrebe.

PREBERITE VEČ ›

19. November 2015

NALEPKA 2016 ZA ČLANE EKO INICIATIVE

Tudi za leto 2016 smo pripravili nalepko/vinjeto s katero se lahko člani EKO INICIATIVE pred obiskovalci in pohvalijo, da izvajajo trajnostno objektno higieno.

PREBERITE VEČ ›

23. Oktober 2015

»KEMSO DOSLEDNO ZA NAŠ HIGIENSKI PAPIR« Akcija zbiranja odpadne kartonske embalaže za mleko, sokove in ostalo

Komunala Novo mesto je prvo komunalno podjetje v Sloveniji, ki sodeluje v pilotnem projektu zapiranja snovnega kroga odpadne kartonske embalaže mleka, sokov in ostalega (KEMSO oz. embalaža Tetra Pak). S posebej zasnovanimi aktivnostmi bo do konca leta spodbujala šole in gospodinjstva, da bodo ločeno zbrali in oddali čim več odpadne KEMSO. S tem bodo sledili cilju, da Novo mesto postopoma vzpostavi lasten zaprti snovni krog in tako dolgoročno zagotovi dovolj surovine za izdelavo higienskega papirja za lastne potrebe.

PREBERITE VEČ ›

19. Oktober 2015

STROKOVNI POSVET RAVNATELJIC IN RAVNATELJEV VRTCEV, PORTOROŽ, OKTOBER 2015

Vsako leto Šola za ravnatelje v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pripravi dvodnevno strokovno srečanje, ki je namenjeno ravnateljicam in ravnateljem vrtcev. Pomemben del takih srečanj je seveda tudi izmenjava mnenj in druženje izven formalnega dela predavanj, saj na ta način lahko ravnatelji rešijo marsikatero dilemo in najdejo pomembne rešitve ravno s pomočjo svojih kolegov iz drugih zavodov.

 

PREBERITE VEČ ›

29. September 2015

MEDNARODNA KONFERENCA KOORDINATORJEV PROGRAMA EKOŠOLA BRDO, 28. SEPTEMBER 2015

Konference koordinatorjev Ekošola, ki je potekala 28. septembra na Brdu pri Kranju, se je tudi letos udeležilo preko 450 udeležencev.
Poleg ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejana Židana, je uvodoma udeležence nagovoril tudi njegova ekscelenca g. Bart Twaalhofen, veleposlanik Kraljevine Nizozemske.

 

PREBERITE VEČ ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Sledite nam

Kontakt

EKO INICIATIVA

T: 01 423 23 53

E: info@eko-iniciativa.si

Pridruži se Eko iniciativi
©2022, Vse pravice pridržane, EKO INICIATIVA   |   Pogoji uporabe
Produkcija:
Produkcija: BE-EL, GmbH